Gürsoy, çeşitli kalibrelerde, geniş natürel ve işlenmiş fındık yelpazesine sahiptir. Ayrıca, firma ürünlerini değişik formlardaki paketlerle yükleyebilmektedir.
Kabuklu fındıkta TS3074, natürel fındıkta TS3075 ve her türlü işlenmiş fındıkta TS1917 standartlarına ya da müşteri spesifikasyonlarına göre üretim yapılmaktadır.
Gürsoy Ordu, Giresun ve Akçakoca'nın kaliteli fındıklarını her kalibrede tüketiciye sunmasının yanı sıra kavrulmuş, beyazlatılmış, kıyılmış, dilinmiş fındık, fındık unu ve püresi ile şekerli fındık püresi (pralin) gibi çeşitli formlarda fındık üretimini de gerçekleştirmektedir.
Form | KABUKLU FINDIK |
Tarif | İç fındık dışını çevreleyen kabuğu ile birlikte |
Çeşit | Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar | 17 mm +, 18mm +, 19 mm + |
Kullanım Alanları | Sade, kavrulmuş veya kavrulmuş tuzlanmış şekilde çerezlik olarak tüketilir. |
Fonksiyon | Daha uzun raf ömrüne sahiptir. |
Paketleme Formları | 20 - 50 - 75 kg jüt çuvallarda |
Form | NATÜREL İÇ FINDIK |
Tarif | Kabuğu kırılmış natürel iç fındık dışındaki zarı ile birlikte |
Çeşit | Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar | 9 - 11 mm, 11 - 13 mm, 13 - 15 mm, 14 - 16 mm ya da 1 - 2 mm aralıklarla 9 - 16 mm arası boylarda |
Kullanım Alanları | Çerezlik olarak ve pastacılıkta kullanılmaktadır. |
Fonksiyon | Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. |
Paketleme Formları | 25 - 50 - 80 kg jüt çuval 25 - 50 kg kâğıt torba 5 - 10 - 12,5 - 20 - 25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette 500 - 700 - 800 - 1000 kg big bag |
Form | BEYAZLATILMIŞ İÇ FINDIK |
Tarif | Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün %5 zarlı, %4 - 5 arası istenen rutubet seviyesinde beyazlatılmış iç fındık halini alır. |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 9 - 11 mm, 11 - 13 mm, 13 - 15 mm ya da 1 - 2 mm aralıklarla 9 - 15 mm arası boylarda |
Kullanım Alanları | Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır. |
Fonksiyon | Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. |
Paketleme Formları | 25 - 50 - 80 kg jüt çuval 25 - 50 kg kâğıt torba 5 - 10 - 12,5 - 20 - 25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette 500 - 700 - 800 - 1000 kg big bag |
Form | KAVRULMUŞ İÇ FINDIK |
Tarif | Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün %5 zarlı; %0,8 - 3 arası istenen rutubet seviyesinde kavrulmuş iç fındık halini alır. |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 9 - 11 mm, 11 - 13 mm, 13 - 15 mm ya da 1 - 2 mm aralıklarla 9 - 15 mm arası boylarda |
Kullanım Alanları | Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır. |
Fonksiyon | Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. Kıtırlığı ve düşük yağ oranı ile her çeşit çikolata kaplamasına uygun bir yapısı vardır. |
Paketleme Formları | 25 - 50 - 80 kg jüt çuval 25 - 50 kg kâğıt torba 5 - 10 - 12,5 - 20 - 25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette 500 - 700 - 800 - 1000 kg big bag |
Form | KAVRULMUŞ ZARLI İÇ FINDIK |
Tarif | Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün %10 - 50 zarlı; %0,8 - 3 arası istenen rutubet seviyesinde kavrulmuş zarlı iç fındık halini alır. |
Çeşit | Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar | 9 - 11 mm, 11 - 13 mm, 13 - 15 mm ya da 1 - 2 mm aralıklarla 9 - 15 mm arası boylarda |
Kullanım Alanları | Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır. |
Fonksiyon | Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. Kıtırlığı ve düşük yağ oranı ile her çeşit çikolata kaplamasına uygun bir yapısı vardır. |
Paketleme Formları | 25 - 50 - 80 kg jüt çuval 25 - 50 kg kâğıt torba 5 - 10 - 12,5 - 20 - 25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette 500 - 700 - 800 - 1000 kg big bag |
Form | NATÜREL KIYILMIŞ FINDIK |
Tarif | Natürel iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün %4 - 6 arası rutubet seviyesindedir. |
Çeşit | Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar | 0 - 12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da 0 - 4 mm, 1 - 3 mm, 2 - 4 mm, 3 - 5 mm, 4 - 8 mm, 5 - 11 mm, 7 - 11 mm ve 0 - 10 mm boylarda |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. Koyu renkte görünür ve kıtır yapısı vardır. |
Paketleme Formları | 25 - 50 - 80 kg jüt çuval 25 - 50 kg kâğıt torba 5 - 10 - 12,5 - 20 - 25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette 500 - 700 - 800 - 1000 kg big bag |
Form | KAVRULMUŞ KIYILMIŞ FINDIK |
Tarif | Kavrulmuş iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün %5 - 30 arası zar oranı ve %0,8 - 3 arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir. |
Çeşit | Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar | 0 - 12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da 0 - 4 mm, 1 - 3 mm, 2 - 4 mm, 3 - 5 mm, 4 - 8 mm, 5 - 11 mm, 7 - 11 mm ve 0 - 10 mm boylarda |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. |
Paketleme Formları | 25 - 50 - 80 kg jüt çuval 25 - 50 kg kâğıt torba 5 - 10 - 12,5 - 20 - 25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette 500 - 700 - 800 - 1000 kg big bag |
Form | BEYAZLATILMIŞ KIYILMIŞ FINDIK |
Tarif | Beyazlatılmış iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün %5 - 10 arası zar oranı ve %4 - 5 arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir. |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 0 - 12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da 0 - 4 mm, 1 - 3 mm, 2 - 4 mm, 3 - 5 mm, 4 - 8 mm, 5 - 11 mm, 7 - 11 mm ve 0 - 10 mm boylarda |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. Kıtır bir yapısı vardır. |
Paketleme Formları | 25 - 50 - 80 kg jüt çuval 25 - 50 kg kâğıt torba 5 - 10 - 12,5 - 20 - 25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette 500 - 700 - 800 - 1000 kg big bag |
Form | NATÜREL DİLİNMİŞ FINDIK |
Tarif | Natürel iç fındığın uzunlamasına dilinmesi sonucunda elde edilir. Natürel fındıktan üretildiği için zarlıdır ve %4 - 6 rutubet aralığındadır. |
Çeşit | Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar | 0,7 - 1 mm; 0,8 - 1,2 mm; 1 - 1,2 mm; 1 - 1,5 mm |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta ve kahvaltılıklarda kullanılır. |
Fonksiyon | Fındık aroması ve görüntüsü vermek, tada çeşit ve zıtlık katmak amacıyla kıtır yapısı ile garnitür olarak kullanılır. |
Paketleme Formları | 10 - 12,5 - 20 kg naylon torbalı karton kutularda |
Form | BEYAZLATILMIŞ DİLİNMİŞ FINDIK |
Tarif | Beyazlatılmış iç fındığın uzunlamasına dilinmesi sonucunda elde edilir. Beyazlatılmış fındıktan üretildiği için zarsızdır ve %4 - 5 rutubet aralığındadır. |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 0,7 - 1 mm; 0,8 - 1,2 mm; 1 - 1,2 mm; 1 - 1,5 mm |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta ve kahvaltılıklarda kullanılır. |
Fonksiyon | Fındık aroması ve görüntüsü vermek, tada çeşit ve zıtlık katmak amacıyla kıtır yapısı ile garnitür olarak kullanılır. |
Paketleme Formları | 10 - 12,5 - 20 kg naylon torbalı karton kutularda |
Form | NATÜREL FINDIK UNU |
Tarif | Natürel iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Natürel fındıktan üretildiği için zarlıdır ve %4 - 6 rutubet aralığındadır. |
Çeşit | Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar | 0 - 1,5 mm; 0 - 2 mm; 0 - 3 mm |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır. |
Paketleme Formları | 25 - 50 kg naylonlu jüt çuval 25 - 50kg kâğıt torba 5 - 10 - 12,5 - 20 - 25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde kartonlu veya kartonsuz |
Form | BEYAZLATILMIŞ FINDIK UNU |
Tarif | Beyazlatılmış iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Ürün %4 - 5 rutubet aralığındadır. |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 0 - 1,5 mm; 0 - 2 mm; 0 - 3 mm |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır. |
Paketleme Formları | 25 - 50 kg naylonlu jüt çuval 25 - 50 kg kâğıt torba 5 - 10 - 12,5 - 20 - 25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde kartonlu veya kartonsuz |
Form | KAVRULMUŞ FINDIK UNU |
Tarif | Kavrulmuş iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Ürün %0,8 - 3 rutubet aralığında istenilen seviyeye getirilir. |
Çeşit | Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar | 0 - 1,5 mm; 0 - 2 mm; 0 - 3 mm |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır. |
Paketleme Formları | 25 - 50 kg naylonlu jüt çuval 25 - 50 kg kâğıt torba 5 - 10 - 12,5 - 20 - 25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde kartonlu veya kartonsuz |
Form | FINDIK PÜRESİ |
Tarif | Kavrulmuş iç fındığın iyice ezilip püre haline getirilmesi ile elde edilir. Koyu, orta ve açık olmak üzere üç çeşidi vardır. |
Çeşit | Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar | 20 - 80 µ arası müşteri talebi doğrultusunda |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta, çikolata, bisküvi, dondurma ve gofretlerde (waffle) kullanılır. |
Fonksiyon | Kullanılan ürüne tat ve aroma katarken aynı zamanda ürünün protein ve gıda zenginliğini de artırır. Çikolatanın ağızda daha kolay erimesine yardımcı olur ve aynı zamanda karbonhidratların yerini almaktadır. |
Paketleme Formları | 30 - 60 - 200 - 220 kg gıdaya uygun plastik varil 20 - 55 - 200 kg metal varil 1000 kg IBC tank 5 - 10 - 20 kg plastik kova |
Form | ŞEKERLİ FINDIK PÜRESİ - PRALİN |
Tarif | Fındık püresi ile şekerin belirli oranda karıştırılması ile elde edilir. |
Çeşit | Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar | ‹ 30µ |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta, çikolata ve dondurmada kullanılır. |
Fonksiyon | Kullanıldığı ürüne kıvam ve şekerli tat verirken çikolatanın ağızda daha kolay erimesine de yardımcı olur. |
Paketleme Formları | 5 - 10 - 20 kg plastik kova 30 - 60 kg plastik varil |